Lees alles over Majel Lustenhouwer

Over Majel Lustenhouwer

25 jaar Kinderen voor kinderen

Roep de naam Majel Lustenhouwer en de kans is groot dat iemand terugroept ‘Kinderen voor Kinderen’! Logisch, want Majel is 25 jaar lang dirigent, componist en drijvende kracht achter dit nog steeds zo populaire koor geweest. Een paar jaar geleden vond Majel het eens tijd voor wat anders. Maar laten we bij het begin beginnen:

Muziekonderwijs

Majel is geboren en getogen in Soest. Hij studeerde koordirectie (bij Frans Moonen) en schoolmuziek en  werkt sinds 1974 in het muziekonderwijs. Sindsdien heeft hij duizenden kinderen het plezier van samenzingen en het muziek beleven laten ervaren. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van kinderrepertoire, vooral wat betreft het vakkundig en verantwoord uitvoeren hiervan.

Dirigent

Als dirigent van o.a. Kinderen voor Kinderen (deel 1 t/m 25) en het AVRO kinderkoor heeft hij bijgedragen aan diverse radio en televisieprogramma’s. Ook tijdens de “Volkoren”projecten in Hilversum, waarbij het Groot Omroepkoor samenwerkte met diverse scholen, werd het belang van samenzingen en het ontwikkelen van repertoire benadrukt. Voor dit project schreef Majel in opdracht van het Groot Omroepkoor een drietal werken.

Theater

Majel heeft al veel voetstappen gezet in theaters door heel Nederland.
Het begon met de theatertour van Kinderen voor Kinderen, daarna de Meezingshow ter gelegenheid van het jarig jubileum van het Kinderen voor Kinderen Songfestival.

Componeren

Majel is een veelzijdig componist en doet dit met veel plezier. Zijn opdrachten hiervoor zijn heel divers, zoals op maat gemaakte werken voor bedrijven, symposia e.d., al of niet voorzien van een speciaal geschreven tekst. Majel werkt hiervoor samen met diverse gerenommeerde tekstschrijvers.


Ook voor zijn project “liedjes bij de geschiedeniscanon” is deze samenwerking heel belangrijk. Zie voor meer informatie over dit project canonliedjes.nl!

Meer informatie

Neem voor meer informatie of boekingen gerust contact op! Dat kan via:

Alle liedjes kunnen ook worden meegeleverd bij de cd’s als mp3 bestand.

U kunt dit aangeven bij uw bestelling.